De werkzaamheden uitgelicht

Kunstgras leggen is een vak op zich!

Nimaaini in Haaksbergen is een specialist in het leggen van kunstgras. Dat vak voeren we al jaren met veel passie uit. Dankzij onze ervaring weten we precies waarmee we rekening moeten houden. In elke situatie. Wij garanderen dat u jarenlang geniet van het kunstgras met de meest natuurlijke uitstraling. Daarom geven wij ook zeven jaar garantie op alle kwaliteiten.

Inventariseren

Voordat het team van Nimaaini begint met de aanleg van het kustgras, bespreken ze uiteraard tot in detail uw wensen en eisen. Vervolgens analyseren ze of die uitvoerbaar zijn in uw tuin of op uw terrein. Daarbij kijken ze naar onder meer de ruimte, de ondergrond en de functie die het kunstgras van Nimaaini gaat vervullen.

Uiteindelijk leidt dit tot een plan waarin Nimaaini de beste aanpak beschrijft. Wij presenteren een uitvoerig en gedetailleerd advies. Ook doen we een voorstel over de planning van de werkzaamheden. Tegelijkertijd voorzien we het plan van aanpak van een nog altijd vrijblijvende offerte. Wij zijn ervan overtuigd dat wij u daarmee in positieve zin verrassen. Nadat u groen licht geeft, voeren we de werkzaamheden volgens afspraak uit.

Juiste ondergrond

Na uw groen licht gaat Nimaaini volgens de planning aan de slag. Het team van Nimaaini begint met afgraven en afvoeren van de grond waarop het kunstgras komt te liggen. Na de afvoer van zoden en restgrond, verzorgt Nimaaini het vulzand. Voor het opbrengen passen we eerst waar nodig verbeteringen toe. Denk aan een betere waterdoorlatendheid van de grond of een drainagesysteem voor de afvoer van overtollig water.

Vervolgens egaliseren we het opgebrachte vulzand. Nimaaini adviseert bij de aanleg van kunstgras een kantopsluiting. Denk dan aan betonbanden, bestrating of een houten kantopsluiting rond het gazon. Dit is belangrijk en zeker essentieel voor een blijvend mooie mat.

Kantopsluiting heeft verschillende functies:

  • Onder de kunstgrasmat komt geen vuiligheid.
  • De (zwarte) onderlaag van de kunstgrasmat is niet meer zichtbaar.
  • Een kantopsluiting garandeert dat de uiteinden van de kunstgrasmat stevig en vast liggen.

Als laatste trilt Nimaaini het gehele oppervlak af. Dit verdicht het zandbed waardoor er een zeer stabiele ondergrond ontstaat voor het toekomstige kunstgras.

Kunstgras leggen

Kunstgras leggen is een vak. De professionals van Nimaaini leggen met de grootste zorg uw kunstgras in uw tuin of perceel. Na het aantrillen van het zandbed, vlakken we het oppervlak met de benodigde precisie af en egaliseren wij het goed. Daarna brengt Nimaaini het drukverdeeldoek aan. Dit beperkt indrukking van het kunstgras in het zandbed tot een minimum. Dit doek heeft als doel om Dit doek heeft verschillende functies:

  • Het beschermt het geëgaliseerde zandbed tijdens en na het leggen van het kunstgras tegen voetstappen.
  • Het zandbed wordt na aanleg beschermd tegen eventuele puntbelastingen zoals tafelpoten en speeltoestellen.
  • Het druk verdelend doek zorgt dat onkruid en mieren (die vrijwel niet aanwezig zijn in het zandbed) zich niet omhoog kunnen wurmen.

Ook geeft het doek de specialisten een schone en zandvrije werkplek. Zij snijden en lijmen het kunstgras daardoor zonder zand precies op maat. Lijmen gebeurt met een speciaal voor kunstgras ontwikkelde lijmband. Nimaaini lijmt het kunstgras op de naden waar twee matten bij elkaar komen. Dankzij onze expertise gebeurt dit vrijwel naadloos. Na het lijmen van de verschillende matten fixeren wij de kunstgrasmat. Dit gebeurt met kunstgraspennen.

Bezanden van de kunstgrasmat

Kunstgras van Nimaaini is een non infill product. Dit betekent dat bezanden of rubber korrels niet nodig zijn. Het kunstgras is uit zichzelf vol, sterk en veerkrachtig genoeg. Bij Active Green raden wij bezanden wél aan als u het gebruikt voor sport en spel. De bal stuitert en rolt daardoor beter. Eventueel vullen wij onze andere kunstgrassoorten ook, maar nodig is het niet! Met Nimaaini kunstgras haalt u niet alleen het meest natuurlijke kunstgras van Nederland in uw tuin, maar ook nog eens het gemakkelijkste.

Vragen over kunstgras leggen?

Kunstgras leggen is een vak. Kiest u er toch voor om Nimaaini kunstgras zelf te leggen, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor de levensduur van uw kunstgrasmat. Heeft u vragen over de aanleg van kunstgras? Aarzel dan niet om contact op te nemen of stalen aan te vragen. Wij komen graag bij u langs of staan u per e-mail of telefonisch te woord.

Wilt u graag meer informatie?

Neem dan nu contact met ons op

info@nimaaini-kunstgras.nl 088-5015501 088-5015501

Wij zijn van 26 juli t/m 22 augustus gesloten vanwege vakantie. Onze showtuin aan de Rietmolenweg 10 is wel geopend.

Showtuin:
Bouwcenter Nobel
Rietmolenweg 10
7482 NX Haaksbergen