Terug naar blogs
Geplaatst op 4 maart 2020

Tips voor het onderhoud van kunstgras

4 minuten

Vaak wordt ons de vraag gesteld hoe kunstgras onderhouden dient te worden. Hoewel kunstgras een onderhoudsvriendelijke bodembedekker is, is kunstgras zeker niet onderhoudsarm. Kunstgras heeft namelijk (net als veel andere gebruiksproducten) geregeld onderhoud nodig.

Hoe vaak moet kunstgras onderhouden worden?
Hoeveel onderhoud een kunstgrasmat nodig heeft hangt onder andere af van de ligging van de mat. Ligt de mat bijvoorbeeld (gedeeltelijk) onder bomen of in de schaduw dan zal er vaker onderhoud gepleegd moeten worden dan wanneer de mat in de volle zon ligt. Over het algemeen heeft een kunstgrasmat in de zon 1x per jaar onderhoud nodig en een kunstgrasmat in de schaduw 2x per jaar (voorjaar en najaar).

Hoe kan ik kunstgras zelf onderhouden?
Kunstgras onderhouden hoeft geen moeilijk karwei te zijn. Als onderstaande stappen regelmatig uitgevoerd worden, blijft uw mat in optimale conditie.
1. Verwijder regelmatig bladeren, takken en ander bodembedekkend materiaal
2. Smoor opkomend onkruid in de kiem en trek het eruit
3. Krab mos voorzichtig tussen het gras weg
4. Controleer de mat op eventuele (natuur)schade en herstel deze
5. Borstel het gras regelmatig

Hoe onderhouden wij onze kunstgrasmatten?
Omdat kunstgras af en toe een goede onderhoudsbeurt nodig heeft, voeren wij groot onderhoud uit aan onze matten. We starten altijd met het stofzuigen van de mat. Hierdoor wordt de meeste rotzooi weggezogen uit de garens en wordt de onkruidgroei tot een minimum beperkt.

Heeft kunstgras door welke reden dan ook een tijd geen onderhoud gehad dan komt er (ook al is het een onderhoudsvriendelijk product) onkruid en/of mos in. Een kunstgrasveld dat een te lange tijd geen onderhoud heeft gehad is met standaard tuingereedschap (hark, bezem) en een stofzuiger helaas niet meer schoon te krijgen.

Nimaaini Kunstgras heeft voor deze kunstgrasmatten speciaal machinaal gereedschap om deze arbeidsintensieve klus te klaren. Tijdens dit schoonmaakproces wordt het mos en onkruid in het kunstgras door middel van een roterende unit los geschoffeld, waarna het met een zeer krachtige blazer verwijderd kan worden.

Na het schoonmaken wordt het kunstgras ingevuld met speciaal infill zand en daarna opgeborsteld. Alles wordt netjes opgeruimd en uw kunstgras kan er weer jaren tegenaan.

Wat als het onderhoud te laat is?
Kunstgrasmatten die al een aantal jaren niet meer onderhouden zijn, zijn vaak niet meer op te knappen. Hier rest dan nog maar één oplossing en dat is vervanging. Nimaaini Kunstgras informeert u graag over de mogelijkheden om van uw gazon weer een mooi stuk tuin te maken. Voor een grondige en kwalitatieve schoonmaak of een nieuwe mat bent u bij ons aan het juiste adres.

Ga met ons in gesprek
info@nimaaini-kunstgras.nl 088-5015501 088-5015501

Wij zijn van 26 juli t/m 22 augustus gesloten vanwege vakantie. Onze showtuin aan de Rietmolenweg 10 is wel geopend.

Showtuin:
Bouwcenter Nobel
Rietmolenweg 10
7482 NX Haaksbergen